›› Home ›› Kamer ›› Nieuws

Problemen in Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent slechts gedeeltelijk van de baan

15 oktober 2019

Het Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent kreeg te maken met langdurige infrastructurele tekortkomingen waaronder vooral defecte veiligheidsdeuren. Defecte deuren binnen een werkomgeving met hoog risicopatienten betekenen een direct en acuut veiligheidsprobleem. 
 

Egbert Lachaert stelde hierover vandaag in de commissie een vraag aan minister Geens, bevoegd voor Regie der Gebouwen.
De minister liet weten dat een groot deel van de defecte deuren intussen vervangen zijn en dat er onderzocht zal worden hoe er in de toekomst acurater kan gehandeld worden bij technische defecten en problemen. 
Volgens de minister zou er binnenkort ook een nieuwe gebruiksvriendelijkere elektronische sturing van deze veiligheidsdeuren komen. 

Egbert Lachaert betreurt het dat het gloednieuwe dienstverlenende gebouw al meteen met dergelijke fundamentele gebreken kampt.  “Het personeel en de patienten mogen ook nooit het slachtoffer worden van een discussie tussen aannemer en onderaannemers, zeker niet gezien het veiligheidsrisico in deze instellingen” benadrukt Egbert Lachaert. 
  “Het is goed dat er relatief snel een oplossing gekomen is maar daarmee is de kous niet af. De problemen zijn immers nog niet volledig van de baan en er moet onder andere ook nog onderzocht worden waaraan de technische storingen te wijten zijn. Ik zal dit in ieder geval verder nauw blijven opvolgen” zegt Egbert Lachaert

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.