›› Home ›› Merelbeke ›› Nieuws

Eerste Spadesteek: een verslag

28 november 2017

Afgelopen zaterdag werd de Eerse Spadesteek gegeven voor het nieuwe seniorencentrum van het OCMW Merelbeke. Na vijf jaar hard werk aan dit project is OCMW-voorzitter Egbert Lachaert (Open Vld) erg tevreden dat de spade nu in de grond kan. “Het was één van de belangrijkste punten uit ons verkiezingsprogramma van 2012. Ik ben dan ook erg blij dat we dit hebben kunnen waarmaken”, vertelt Egbert Lachaert. 

Het werd een feestelijke dag op de OCMW-site aan de Poelstraat afgelopen zaterdag. Maar liefst twee ministers waren van de partij om het plechtige moment van de eerste spadesteek bij te wonen. Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), en Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) gaven speeches over de toekomst van de zorg, het vergrijzingsvraagstuk en de goede samenwerking tussen de verschillende politieke niveaus. Bovenal feliciteerden zij het OCMW-bestuur met deze nuttige investering in de ouderenzorg van de toekomst.

“Ik ben blij en dankbaar dat we dit project in een constructieve sfeer met alle partijen in et de OCMW-raad hebben kunnen uitwerken.”, zegt OCMW-voorzitter Lachaert. “Het was niet altijd eenvoudig, zoals wanneer onze subsidies op de helling stonden, maar we zijn er altijd met goede moed blijven voor gaan. Er staat hier vandaag een trotse voorzitter”, legt Egbert Lachaert uit.

In de eerste fase van de werkzaamheden, zal er worden gewerkt aan een nieuw lokaal dienstencentrum en een modern sociaal restaurant. Dit gebouw wordt opgeleverd in oktober 2018. De naam van het centrum wordt “de Merelaar”. Daarna – of misschien zelfs vroeger - starten dan de werkzaamheden aan het nieuwe woonzorgcentrum. “We hopen dat er zo weinig last is voor de werknemers en de bewoners, maar we zijn daar realistisch in. Grote werken gaan soms gepaard met ongemakken, maar we doen ons uiterste best om die te minimaliseren”, aldus Egbert Lachaert.

De vernieuwde OCMW-site zal een sterke troef zijn voor Merelbeke. Moderne zorg is immers cruciaal, daarom is dit een project waar elke Merelbekenaar fier mag op zijn!

 

 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.