›› Home ›› Merelbeke ›› Nieuws

1 000e UiTPAS-houder in de bloemetjes gezet

23 april 2018

Nauwelijks vijf maanden na de lancering van de UiTPAS in Merelbeke kon het gemeentebestuur de 1 000e UiTPAS-houder in de bloemetjes zetten. De 35-jarige Klaas de Block was de gelukkige. Hij kocht woensdag tijdens de Buitenspeeldag de 1 000e UiTPAS en kreeg er meteen felicitaties van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen bovenop. Hij mocht ook een pak vrijetijdscadeaus mee naar huis nemen.

Merelbeke sloot op 1 januari van dit jaar aan bij de UiTPAS Regio Gent. De UiTPAS is dan ook het ideale instrument om te genieten van het ruime aanbod aan sport, concerten, theater, film, cursussen, … in Merelbeke, Gent en Destelbergen. Dat zoveel Merelbekenaars in zo’n korte tijd een UiTPAS kochten, bewijst het succes van het systeem.

Wie een UiTPAS heeft en aan een UiTPAS-activiteit deelneemt, kan punten sparen en die daarna omruilen voor een cadeau, een korting, een kleine attentie, … Voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling is, is de UiTPAS bovendien een kortingskaart waarmee je 80 procent minder betaalt bij deelname aan een UiTPAS-activiteit.

Populair: het zwembad en de bib

Van de 1 000 passen die al verkocht zijn, is meer dan de helft aan kansentarief verkocht. Wie een pas koopt, krijgt meteen een aantal welkomstvoordelen. Het meest populaire daarvan is niet toevallig een gratis zwembeurt. In Merelbeke wordt de UiTPAS dan ook vooral gebruikt in zwembad Ter Wallen en in de bibliotheek. Al zijn er ook meer en meer bezoekers van GC ’t Groenendal die punten sparen bij voorstellingen.

Sinds 1 januari hebben de Merelbekenaars al 3 000 punten bij elkaar gespaard. Niet alleen in Merelbeke, maar ook bij vrijetijdsorganisaties in Gent en Destelbergen. Al die gespaarde punten kan je omruilen voor voordelen. De Merelbekenaars gebruiken de punten vooral om een gratis DVD of gezelschapsspel te ontlenen in de bib.

Ten slotte kan je de UiTPAS ook als kortingskaart gebruiken. Dat deden Merelbekenaars vooral in hun eigen zwembad, maar ze trokken ook de gemeentegrens over. Korting op een voetbalwedstrijd van KAA Gent, een film meepikken in Sphinx Cinema of deelnemen aan een kamp van Freetime: het zijn enkele opvallende zaken waarvoor inwoners van Merelbeke de UiTPAS gebruikten.

Toekomstplannen

De 1 000e UiTPAS is een mooie mijlpaal, maar ook maar een beginpunt. De komende maanden wil het gemeentebestuur vooral werk maken van de uitbreiding van het UiTPAS-systeem naar verenigingen. Lid worden van een vereniging met een UiTPAS of punten sparen bij een activiteit van een vereniging, in de nabije toekomst moet ook dat mogelijk worden.

 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.