›› Home ›› Merelbeke ›› Nieuws

"Ik ben een trotse voorzitter"

18 mei 2018

Gisteren werd het jaarverslag OCMW Merelbeke 2017 bekendgemaakt. Het OCMW  boekte vorig jaar een groot financieel overschot, ondanks de investeringen in een prachtige nieuwe campus. “Dit kon enkel door de inzet van iedereen die voor onze organisatie werkt. Ik ben een fiere OCMW-voorzitter!”, zegt Egbert Lachaert (Open Vld)

Op zes jaar tijd ging het OCMW van -430 276 verlies naar een resultaat van 835 662 overschot op kasbasis. Dat ondanks de sterke investeringen. De sociale dienst levert sterk werk, en het OCMW biedt toegankelijke dienstverlening aan via het Sociaal Huis. “We richtten een Huis van Kind op waar ouders terechtkunnen met al hun vragen omtrent opvoeding”, legt OCMW-voorzitter Lachaert uit.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuw dienstencentrum met verdubbelde capaciteit. Hierna zal de bouw van een nieuw woonzorgcentrum met 142 kamers worden opgestart. “We hebben sterk geïnvesteerd in sociale voorzieningen in Merelbeke. We staan voor grote uitdagingen, maar we zijn klaar voor de toekomst. Dit is alles dankzij iedereen die voor organisatie elke dag zijn beste beentje voorzet”, besluit Lachaert.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.