›› Home ›› Merelbeke ›› Nieuws

Ontwerper onderzoekt mogelijkheden zorgsite in Flora

7 09 2018

“Het OCMW Merelbeke heeft al enkele jaren de intentie om een zorgsite te ontwikkelen in de Flora-wijk” licht OCMW-voorzitter Egbert Lachaert toe. “Ook in het meerjarenplan was een publiek-private samenwerking voorzien om zorgflats te bouwen rond het Floraplein. Tegelijk wou het bestuur ook een antenne van het lokaal dienstencentrum uitbouwen op dezelfde locatie.”

 

 De plannen stonden lange tijd “on hold” omdat het bestuur de afgelopen jaren een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan uitwerkte voor Merelbeke-Station en de Florawijk. Nu het RUP definitief werd goedgekeurd, staat niets het bestuur in de weg om de plannen voor de Florasite verder uit te werken.

Het OCMW-bestuur heeft daarom recent een architect aangesteld die het bestuur begeleidt om de bouwfysische mogelijkheden van de site met de Florakerk te onderzoeken en te bekijken wat financieel haalbaar is. “Het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur financieren de opdracht samen voor elk de helft. Het gemeentebestuur wil binnen het project namelijk ook het ontmoetingscentrum achter de kerk renoveren.” voegt burgemeester Filip Thienpont toe. De architect zal zijn eerste bevindingen en haalbaarheidsstudie midden 2019 afleveren.

Eens duidelijk is wat financieel en bouwkundig realiseerbaar is, start het bestuur een participatieproces op zodat de inwoners van de Florawijk suggesties kunnen formuleren en ideeën kunnen aanreiken. Daarna gaat de ontwerper aan de slag om concrete plannen uit te tekenen. Het bestuur hoopt op die manier dat de plannen voor de renovatie van de site in en rond de kerk van Flora in de loop van de volgende legislatuur echt vorm krijgen.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.