›› Home ›› Merelbeke ›› Nieuws

Bewonersplatform Flora wint GoeBezig-prijs 2019

2 mei 2019

De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reikte op zaterdag 27 april ll.  haar jaarlijkse GoeBezig-prijzen uit. Bewonersplatform Flora van Merelbeke won de GoeBezig-prijs 2019 voor haar inspanningen om het lokale draagvlak te verruimen en te versterken.

Schepen Egbert Lachaert, bevoegd voor burgerparticipatie, wenst het Bewonersplatform Flora namens de gemeente te feliciteren met deze GoeBezig-prijs: „Wij waarderen haar werk, samen met het werk van de andere Bewonersplatforms die evengoed een pluim verdienen voor de constructieve samenwerking met de gemeente!“.

De vakjury loofde het bewonersplatform om haar haast professionele vrijwilligerswerking en de vele inspanningen die zij levert om een toegankelijke en heldere communicatie te voeren met alle bewoners van Flora.

Zowel de ‘straatonderzoeken’ als de ‘Tour de Flora’ zijn schoolvoorbeelden hoe een bewonersplatform zeer actief het contact zoekt met de bewoners om hun vragen, bemerkingen en dromen te kennen. 

En het blijft niet enkel bij het verzamelen van al deze bekommernissen en wensen maar bewoners met ideeën en goesting worden actief uitgedaagd om mee de schouders onder een leefbaar Flora te zetten en hun wensen ook om te zetten in zichtbare realisaties. Ook is het bewonersplatform de spreekbuis bij uitstek om het lokaal bestuur aan te porren werk te maken van een leefbaarder Flora. Deze GoeBezig-prijs is een hart onder de riem maar is tevens een oproep om door te zetten. 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.