• Egbert Lachaert

    Federaal volksvertegenwoordiger

    OCMW-voorzitter en Schepen van Sociale Zaken,
    Juridische Zaken en ICT in Merelbeke

›› Home ›› Nieuws

Werknemer krijgt vrijheid om bedrijfswagen in te ruilen voor extra netto

1 maart 2018

De Kamercommissies Financiën en Sociale Zaken keurden het wetsontwerp definitief goed dat werknemers de optie biedt om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een evenwaardig bedrag extra nettoloon. Open Vld Kamerlid Egbert Lachaert lanceerde dit voorstel al begin 2016 in het kader van een ruimer mobiliteitsplan: “Dankzij cash for car bieden we werknemers die hun bedrijfswagen eigenlijk kunnen missen, een echt waardevol alternatief en halen we wagens van de weg. Op termijn moet elke werknemer een mobiliteitsbudget krijgen.” 

In 2017 kwamen er 292.000 bedrijfswagens bij op onze wegen. Een op de vijf wagens is een bedrijfswagen. “Vele werknemers hebben hun bedrijfswagen nodig voor hun werk, maar er rijden ook salariswagens rond. Wagens die aan werknemers worden gegeven als een loonvoordeel omdat dit parafiscaal aantrekkelijk is voor werkgever en werknemer, maar die de werknemer eigenlijk niet nodig heeft voor de uitoefening van zijn of haar job”, aldus Egbert Lachaert. “De vele wagens op onze wegen zorgen voor milieuvervuiling en vele files.”

Liberaal mobiliteitsbudget

Om deze problematiek aan te pakken, lanceerde Lachaert in maart 2016 de liberale visie op het mobiliteitsbudget. Een van de pijlers was het zogenaamde principe ‘cash for car’. De regering nam dit voorstel over en de Kamercommissies Financiën en Sociale Zaken keurden vandaag het wetsontwerp goed.

Lachaert legt uit: “Bij cash for car bieden we een werknemer de vrije keuze om de bedrijfswagen om te ruilen voor extra nettoloon. Dat loon wordt op dezelfde manier parafiscaal behandeld, zodat je in ruil voor je wagen een aanzienlijke som geld krijgt.” De maatregel is vrijwillig en budgetneutraal voor de werkgever, werknemer en de overheid. “We voorzien voldoende antimisbruikbepalingen, minimale administratieve rompslomp en de mogelijkheid om je cash later opnieuw voor een car te wisselen.”

Mobiliteitsvergoeding en -budget

De regering werkt intussen aan een extra keuzevrijheid voor werknemers, naast de bedrijfswagen. Er is immers een bijkomend wetsontwerp op komst waarin de werkgever de bedrijfswagen kan omzetten in een mobiliteitsbudget dat gedurende het jaar aan mobiliteit kan gespendeerd worden. Wat overblijft, kan op het einde van het jaar fiscaalvriendelijk in cash betaald worden aan de werknemer. Ook dit voorstel maakte deel uit van de plannen die Lachaert lanceerde in 2016: “Samen met de mobiliteitsvergoeding kunnen we een heel aantrekkelijk kader voorzien om duizenden wagens van de weg te houden in de spitsuren. Broodnodig als je ziet hoe we ons elke dag vastrijden met veel ecologische en economische schade tot gevolg.”

Toekomstplannen

Op langere termijn pleit Lachaert voor een mobiliteitsbudget voor elke werknemer, ook voor zij die vandaag geen bedrijfswagen hebben. “Werknemers kunnen dan kiezen voor een vergoeding, treinabonnement, een fiets, of een combinatie van allerlei zaken. Bedrijven moeten hun systeem van bedrijfswagens dus kunnen vervangen volgens de noden van de werknemers, evenwel vrijwillig en zonder dat iemand er op achteruit gaat.”

Tot slot wil Lachaert het bedrijfswagenpark drastisch vergroenen. “Vanaf 2022 zou het huidige parafiscale voordeel enkel nog van toepassing mogen zijn op groene bedrijfswagens. Vanaf 2027 zouden vervuilende bedrijfswagens belast worden zoals gewoon loon.” Dit wetsvoorstel heeft Lachaert reeds ingediend in de Kamer en het is zijn volgende prioriteit.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.