• Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

  • Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

    Verkozen tot beste parlementair van het land

›› Home ›› Nieuws

Zwembad Merelbeke wordt voorlopig gerenoveerden wordt misschien duurder voor bezoekers uit buurgemeenten

13 november 2019

Na twee sluitingen op korte tijd gaat het gemeentebestuur het zwembad Ter Wallen renoveren. Op termijn komt er een grotere renovatie. Voor schepen van Sport Egbert Lachaert (Open VLD) moeten buurgemeenten daaraan financieel bijdragen.

 

Het zwembad, waarvan het oudste gedeelte dateert van 1970 en het nieuwere eind jaren 90 werd gebouwd, was onlangs twee weken gesloten. Een storm had een metalen kabel in het dak doen knakken. Het was het tweede incident in het zwembad op korte tijd. Eerder was het bad al even dicht geweest wegens een te hoog chloorgehalte in de lucht.

De gemeentelijke administratie had vorig jaar al een analyse gemaakt van de staat van het zwembad. Daaruit bleek dat een grondige renovatie zich opdringt. “Volgens de diensten is 1,5 miljoen euro nodig om het gebouw te renoveren”, zegt schepen van Sport Egbert Lachaert (Open VLD). “Nu trekken we 265.000 euro uit om de leidingen te vervangen en de sauna en de speeltoestellen in het zwembad te verbeteren. We gaan ook de luchtkwaliteit verbeteren.”

Lachaert hoopt dat de werken in de eerste helft van volgend jaar zullen zijn voltooid. “Voor de grotere renovatiewerken gaan we subsidies vragen aan Sport Vlaanderen ( het vroegere Bloso, nvdr.). Ik hoop op een subsidie van minstens 30 procent. De gemeente betaalt voor het zwembad, dat elk jaar 500.000 tot 600.000 verlies draait, maar hier komen ook veel mensen zwemmen uit naburige gemeenten. 60 procent van de gebruikers komt van buiten Merelbeke.”

Buurgemeenten profiteren

De toegangsprijs voor niet-Merelbekenaars is hoger, maar de betrokken gemeenten passen dat verschil voor hun inwoners bij. Lachaert: “Oosterzele, bijvoorbeeld, doet dat, maar wil het zwembad niet samen met ons uitbaten. Na de renovatie gaan we deze situatie opnieuw bekijken. We gaan praten met die gemeenten en als ze niet willen bijdragen aan het zwembad, zullen we misschien de tarieven voor hun inwoners verhogen.” 

 

Het Nieuwsblad

(lvi) 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.