• Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

  • Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

    Verkozen tot beste parlementair van het land

›› Home ›› Nieuws

Nieuwe sporthal : extra ruimte voor drie volleybalvelden

17 december 2019

In Merelbeke is een nieuwe sporthal naast de bestaande in gebruik genomen. Ze is vooral uitgerust voor balsporten en kost ruim 2,7 miljoen euro. De nieuwe zaal is 48 bij 32 meter en 7,5 meter hoog en kan opgedeeld worden in twee en drie delen. 

Er zijn 6 groepskleedkamers en 3 kleedkamers voor scheidsrechters. Supporters kunnen terecht op een kijkfront voor honderd personen en de cafetaria en het sanitair voor toeschouwers doet dienst voor de 2 sporthallen samen.

 "De nadruk ligt op training en competitie voor de jeugd op lokaal of regionaal niveau, niet op topniveau. De bestaande zaal met tribunes kan daarvoor worden gebruikt", zegt schepen van sport Egbert Lachaert (Open Vld). Op de oppervlakte is ruimte voor 2 volwaardige basketbalvelden of 4 badmintonvelden, 1 volleybalveld en 1 tennisveld. "Als we de volledige zaal gebruiken beschikken we over 12 badmintonvelden, 3 volleybalvelden of 3 tennisvelden. Verder is er een combiveld voor mini- en zaalvoetbal, handbal of korfbal."

"De kostprijs werd geschat op 2.770.000 euro. Samen met de bouw van de tweede sporthal hebben we een dossier ingediend bij Sport Vlaanderen. En dat voor een investeringsbedrag van in totaal 3.320.000 euro. Merelbeke ontvangt van Sport Vlaanderen een subsidie van bijna 650.000 euro."

 

Het Laatste Nieuws
(DVL)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.