• Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

  • Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

    Verkozen tot beste parlementair van het land

›› Home ›› Nieuws

Goedkoopste rusthuis verhuist binnenkort

17 januari 2020

“We hebben geen zwembad, wél een schitterend animatieteam.” Woon-zorgcentrum Het Lindeken in de Poelstraat in Merelbeke is het goedkoopst in de regio. Nog tot april. Dan verhuist het rusthuis en stijgt de dagprijs mee.

 

In Het Lindeken betalen senioren nog niet de helft zo veel als in Militza: 46,85 euro. “Toch zitten ze hier ook graag”, zegt schepen van Ouderenzorg Egbert Lachaert (Open VLD). “We hebben geen zwembad of sauna maar wel het beste animatieteam ter wereld. Dat wordt geapprecieerd.”

Ook het eten is naar verluidt lekker. Lachaert: “Vroeger lieten we een externe firma maaltijden leveren. Maar dat was niet bijster positief. Nu doen we het weer zelf.”

Wat maakt Het Lindeken dan zo goedkoop? “Op onze dienstverlening is niks aan te merken. Maar het gebouw uit 1980 is verouderd. De kamers zijn eigenlijk te klein. In april verhuist het rusthuis naar een nieuwbouw op dezelfde site.” Elke afdeling heeft er een wellness.

De dagprijs voor nieuwe bewoners stijgt wel met zo'n 10 euro. “Onze tarieven zijn tien jaar lang niet gestegen. Niet houdbaar. We moeten ons personeel kunnen betalen.” 

 

De Gentenaar
(tsa)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.