• Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

  • Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

    Verkozen tot beste parlementair van het land

›› Home ›› Videos

Video's

De Zevende Dag - start nieuwe legislatuur - duurtijd regeringsonderhandelingen
23 juni 2019 - In De Zevende Dag is Egbert Lachaert aan het woord over start van de nieuwe legislatuur in de Kamer en de duurtijd van de regeringsonderhandelingen. Bekijk het filmpje op vrt.nu.  Bekijk video.


Terzake: de Arbeidsdeal
12 januari 2019 - In Terzake gaat Egbert Lachaert naar aanleiding van de ontslagen bij Proximus het debat aan over de Arbeidsdeal met Jan Spooren (N-VA): Wat is de stand van zaken van deze deal en waarom is dit zo belangrijk? Bekijk het filmpje op vrt.nu.  Bekijk video.


Plenaire zitting: SWT-regeling voor werknemers Carrefour
14 juni 2018 - In de plenaire zitting ondervroeg ik minister van Werk Peeters over de SWT-regeling (het vroegere brugpensioen) voor de werknemers van Carrefour. Een (collectief) ontslag is altijd een menselijk drama, maar we mogen niet het signaal geven dat er voor die 'ouderen' geen plaats meer is op de arbeidsmarkt, zeker gezien we op dit momenteel met een krapte te maken hebben. SWT is een slecht systeem waar we op termijn vanaf moeten. Het houdt namelijk de mentaliteit levende dat wie 56 jaar is, afgeschreven zou zijn op de arbeidsmarkt. We moeten die mensen begeleiden, en alle kansen bieden, hen niét afschrijven. Bekijk video.


De Afspraak: Gemeenschapsdienst
28 februari 2018 - In De Afspraak legt Egbert Lachaert uit wat het wetsvoorstel Gemeenschapswerk precies inhoudt.  Bekijk video.


Groot Debat: Jobs vs. Armoede
29 januari 2018 - In de Zevende Dag ging in debat over het belang van jobs, en de toekomstvisie hierop.  Bekijk video.


Miserie of jobs?
18 januari 2018 - Pinokkio Di Rupo stelt dat deze regering voor miserie zorgt. Zo zegt hij onder meer dat vaste jobs zouden worden vervangen door flexijobs. In onderstaand filmpje leg ik uit waarom Di Rupo's verhaal absoluut fout is. 🤥 Bekijk video.


Bestuur Open Vld Merelbeke aan het woord
5 januari 2018 - Ongeveer een maand geleden werd ik door het bestuur van Open Vld Merelbeke verkozen als lijsttrekker. Met veel trots neem ik die taak graag op me. 
Het is dan ook erg fijn om met mijn team aan de slag te gaan! Luister gerust mee waarom zij zouden vinden dat ik een goede burgemeester van Merelbeke zou zijn. Bekijk video.


Terzake: Egbert Lachaert & Caroline Deiteren (Unizo)
1 december 2017 - Op Terzake gaat Egbert Lachaert in debat met Caroline Deiteren van Unizo. “Steeds weer opnieuw zijn er conservatieve krachten die alles bij het oude willen laten. Maar wat is er nu mis met een centje bij te verdienen als je een voetbalploeg traint of je buur helpt met het gras maaien?”, stelt Lachaert. Het debat kan je hier herbekijken (vanaf 16:18) Bekijk video.


Villa Politica: €500 bijverdienen per maand?
1 december 2017 - Egbert Lachaert gaat bij Linde De Win in debat met Stefaan Vercamer (CD&V) over de maatregel van Minister De Block om tot €500 extra netto bij te verdienen per maand. CD&V stelt zich eerder terughoudend op tegenover deze maatregel, terwijl Open Vld hier wil op inzetten. Bekijk het debat hier (vanaf 25:30)  Bekijk video.


Eerste Spadesteek WZC
27 november 2017 - OCMW-voorzitter Egbert Lachaert legt in onderstaand filmpje graag uit wat de plannen zijn op de OCMW-site aan de Poelstraat. "Met dit project maken we een belangrijk punt uit ons programma van 2012 waar. Zorg die afgestemd is op de moderne tijd! Iets om trots op te zijn", zegt Lachaert. Meer uitleg? Check het filmpje!  Bekijk video.


<<  1   2   3   5   7     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.