• Egbert Lachaert

    Federaal volksvertegenwoordiger

    OCMW-voorzitter en Schepen van Sociale Zaken,
    Juridische Zaken en ICT in Merelbeke

›› Home ›› Videos

Video's

De Afspraak: Gemeenschapsdienst
28 februari 2018 - In De Afspraak legt Egbert Lachaert uit wat het wetsvoorstel Gemeenschapswerk precies inhoudt.  Bekijk video.

 


Groot Debat: Jobs vs. Armoede
29 januari 2018 - In de Zevende Dag ging in debat over het belang van jobs, en de toekomstvisie hierop.  Bekijk video.

 


Miserie of jobs?
18 januari 2018 - Pinokkio Di Rupo stelt dat deze regering voor miserie zorgt. Zo zegt hij onder meer dat vaste jobs zouden worden vervangen door flexijobs. In onderstaand filmpje leg ik uit waarom Di Rupo's verhaal absoluut fout is. 🤥 Bekijk video.

 


Bestuur Open Vld Merelbeke aan het woord
5 januari 2018 - Ongeveer een maand geleden werd ik door het bestuur van Open Vld Merelbeke verkozen als lijsttrekker. Met veel trots neem ik die taak graag op me. 
Het is dan ook erg fijn om met mijn team aan de slag te gaan! Luister gerust mee waarom zij zouden vinden dat ik een goede burgemeester van Merelbeke zou zijn. Bekijk video.

 


Terzake: Egbert Lachaert & Caroline Deiteren (Unizo)
1 december 2017 - Op Terzake gaat Egbert Lachaert in debat met Caroline Deiteren van Unizo. “Steeds weer opnieuw zijn er conservatieve krachten die alles bij het oude willen laten. Maar wat is er nu mis met een centje bij te verdienen als je een voetbalploeg traint of je buur helpt met het gras maaien?”, stelt Lachaert. Het debat kan je hier herbekijken (vanaf 16:18) Bekijk video.

 


Villa Politica: €500 bijverdienen per maand?
1 december 2017 - Egbert Lachaert gaat bij Linde De Win in debat met Stefaan Vercamer (CD&V) over de maatregel van Minister De Block om tot €500 extra netto bij te verdienen per maand. CD&V stelt zich eerder terughoudend op tegenover deze maatregel, terwijl Open Vld hier wil op inzetten. Bekijk het debat hier (vanaf 25:30)  Bekijk video.

 


Eerste Spadesteek WZC
27 november 2017 - OCMW-voorzitter Egbert Lachaert legt in onderstaand filmpje graag uit wat de plannen zijn op de OCMW-site aan de Poelstraat. "Met dit project maken we een belangrijk punt uit ons programma van 2012 waar. Zorg die afgestemd is op de moderne tijd! Iets om trots op te zijn", zegt Lachaert. Meer uitleg? Check het filmpje!  Bekijk video.

 


Vraag in plenaire: Het Energiepact
17 november 2017 - Naar aanleiding van het recente rapport van Elia, stelde Egbert Lachaert een vraag over de visie van de regering op de toekomst van het energievraagstuk in ons land. We moeten volop inzetten op alternatieven voor kernenergie, want de tijd begint te dringen. Bekijk hier de video.  Bekijk video.

 


Fragment VRT Journaal: Opnieuw krakers in Gent
2 november 2017 - Afgelopen week was er opnieuw sprake van een geval van Kraken in het Gentse. Egbert Lachaert, hoofdindiener van het wetsvoorstel dat het kraken van een pand strafbaar zal maken, gaf in het Journaal meer uitleg hierover. De nieuwe wetgeving is overigens op 6 november 2017 in het Belgisch Staatsblad verschenen.  Bekijk video.

 


Opening Rap op Stapbureau Merelbeke
17 oktober 2017 - In Merelbeke ging Rap op Stap open. Dat is een reisbureau voor mensen met een beperkt budget. In Merelbeke nemen we tal van initiatieven om mensen te helpen. In dit filmpje vertel ik er meer over.  Bekijk video.

 


<<  1   2   3   5   7     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.