• Egbert Lachaert

    Federaal volksvertegenwoordiger

    OCMW-voorzitter en Schepen van Sociale Zaken,
    Juridische Zaken en ICT in Merelbeke

›› Home ›› Videos

Video's

Tijdskrediet voor grootouders?
21 09 2017 - CD&V legde het tijdskrediet voor grootouders op tafel. Egbert Lachaert (Open Vld) legt in Het Journaal uit waarom dit niet direct een goed idee is. Bekijk het fragment van minuut 16:15.  Bekijk video.

 


Wet Kraken gestemd in de Commissie
19 09 2017 - Kraken wordt strafbaar! Deze middag gaf ik aan VTM Nieuws een woordje uitleg over het wetsvoorstel dat is vanmiddag in de commissie werd gestemd.  Bekijk video.

 


Open Vld wil gierige verzekeraar beboeten
22 08 2017 - Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert pleit ervoor om boetes in te voeren voor verzekeringsmaatschappijen die zich onredelijk opstellen tegenover slachtoffers van ongevallen. Lachaert heeft een wetsvoorstel klaar waardoor dergelijke verzekeraars in de toekomst tot 15 procent meer schadevergoeding dreigen te moeten betalen. Een rechter zou in dat geval kunnen vaststellen dat de verzekeraar "onredelijk te werk is gegaan" en naar eigen goed­dunken de uiteindelijke schadevergoeding kunnen optrekken. Bekijk het fragment van VTM Nieuws hieronder.  Bekijk video.

 


Kraken gestemd: 2e lezing door CdH gevraagd
13 juli 2017 - De aanhouder wint. Vandaag constructieve Commissie Justitie waarbij onze teksten #kraken strafbaar stellen werden goedgekeurd! Helaas vond 1 partij, CdH, het nodig 2e lezing van de tekst te vragen waardoor we de tekst nog niet in werking kunnen laten gaan deze zomer. Maar dat komt wel goed. Bekijk video.

 Lachaert: "8 miljard zoeken is een collectieve oefening van alle regeringen"
15 juni 2017 - De federale regering moet op zoek naar 8 miljard euro om tot een begrotingsevenwicht te komen in 2019. Volgens Egbert Lachaert van Open VLD zal elke regering moeten bijdragen. Bekijk video.

 


Extra kosten elektronisch verleden tijd - fragment Radio 1
15 juni 2017 - In het Radionieuws op Radio 1 legt Egbert Lachaert uit waarom het een goede zaak is dat de kosten voor elektronische transacties verdwijnen in 2018. Herbeluister hier het fragment. Bekijk video.

 


Lachaert haalt uit naar Unia:
1 juni 2017 - "Vakantiejobs voorbehouden voor familie is discriminatie", stelt Unia. Kamerlid Egbert Lachaert vroeg zich in de plenaire zitting af of dit werkelijk de prioriteit is van deze instelling. Hij stelde dat "Unia er is om problemen op te lossen, en niet om er nieuwe uit te vinden". Bekijk video.

 


Ecocheques: Open Vld blijft strijden voor de afschaffing
17 mei 2017 - Open Vld blijft vasthouden aan de afschaffing van de echocheques, en de omzetting ervan in cash. Egbert Lachaert geeft hierover verduidelijking in het VTM nieuws.  Bekijk video.

 


Egbert Lachaert (Open VLD): "Vreemde wendingen in dossier ecocheques"
4 mei 2017 - Een welgemeende oproep aan Michel I om niet 2 jaar in campagnemodus te vervallen. Wij willen geen verloren jaren, maar blijven hervormen!  Fragment uit Villa Politica.  Bekijk video.

 


<<  1   2   3   5   6     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.