• Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

  • Egbert Lachaert

    Fractieleider Open Vld Kamer van Volksvertegenwoordigers en Eerste schepen in Merelbeke

    Verkozen tot beste parlementair van het land

›› Home ›› Videos

Video's

Vraag in plenaire: Het Energiepact
17 november 2017 - Naar aanleiding van het recente rapport van Elia, stelde Egbert Lachaert een vraag over de visie van de regering op de toekomst van het energievraagstuk in ons land. We moeten volop inzetten op alternatieven voor kernenergie, want de tijd begint te dringen. Bekijk hier de video.  Bekijk video.


Fragment VRT Journaal: Opnieuw krakers in Gent
2 november 2017 - Afgelopen week was er opnieuw sprake van een geval van Kraken in het Gentse. Egbert Lachaert, hoofdindiener van het wetsvoorstel dat het kraken van een pand strafbaar zal maken, gaf in het Journaal meer uitleg hierover. De nieuwe wetgeving is overigens op 6 november 2017 in het Belgisch Staatsblad verschenen.  Bekijk video.


Opening Rap op Stapbureau Merelbeke
17 oktober 2017 - In Merelbeke ging Rap op Stap open. Dat is een reisbureau voor mensen met een beperkt budget. In Merelbeke nemen we tal van initiatieven om mensen te helpen. In dit filmpje vertel ik er meer over.  Bekijk video.Commissie Nucleaire Veiligheid
27 09 2017 -   Vandaag was het in drukke dag in het Parlement. Deze middag gingen zowel de Commissie Sociale Zaken, Justitie als de Commissie over nucleaire veiligheid door. In deze laatste Commissie kwamen specialisten vertellen over de nucleaire veiligheid in ons land. Bekijk video.


Start van het Parlementaire jaar
21 09 2017 - Op 21 september was de eerste plenaire zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Via deze video's wil ik jullie wat meer tekst en uitleg geven over mijn werkzaamheden van het Parlement.  Bekijk video.


Tijdskrediet voor grootouders?
21 09 2017 - CD&V legde het tijdskrediet voor grootouders op tafel. Egbert Lachaert (Open Vld) legt in Het Journaal uit waarom dit niet direct een goed idee is. Bekijk het fragment van minuut 16:15.  Bekijk video.


Wet Kraken gestemd in de Commissie
19 09 2017 - Kraken wordt strafbaar! Deze middag gaf ik aan VTM Nieuws een woordje uitleg over het wetsvoorstel dat is vanmiddag in de commissie werd gestemd.  Bekijk video.


Open Vld wil gierige verzekeraar beboeten
22 08 2017 - Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert pleit ervoor om boetes in te voeren voor verzekeringsmaatschappijen die zich onredelijk opstellen tegenover slachtoffers van ongevallen. Lachaert heeft een wetsvoorstel klaar waardoor dergelijke verzekeraars in de toekomst tot 15 procent meer schadevergoeding dreigen te moeten betalen. Een rechter zou in dat geval kunnen vaststellen dat de verzekeraar "onredelijk te werk is gegaan" en naar eigen goed­dunken de uiteindelijke schadevergoeding kunnen optrekken. Bekijk het fragment van VTM Nieuws hieronder.  Bekijk video.


Kraken gestemd: 2e lezing door CdH gevraagd
13 juli 2017 - De aanhouder wint. Vandaag constructieve Commissie Justitie waarbij onze teksten #kraken strafbaar stellen werden goedgekeurd! Helaas vond 1 partij, CdH, het nodig 2e lezing van de tekst te vragen waardoor we de tekst nog niet in werking kunnen laten gaan deze zomer. Maar dat komt wel goed. Bekijk video.


<<  1   2   3   4   5   7     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.